AutoTURN Online hjelper Appel Architecten med å utvikle deres butikksoneprosjekter

02-06-2019

Denne artikkelen handler om vår skyløsning AutoTURN Online. Hvis du leter etter vår CAD-baserte løsning for sporingsanalyse AutoTURN, vennligst klikk her eller kontakt vår norske parter Trimble.

Hvordan bruker Appel Architecten Transofts AutoTURN Online (skybasert løsning for analyse av kjøretøyers arealbehov) til å forbedre utformingen av sine butikksoneprosjekter?

Appel Architecten er et arkitekturfirma i Leiden i Nederland. Firmaet, som ble grunnlagt av Tijmen Versluis og Mark Verdoold, arbeider med et team av selvstendige arkitekter som hver har sitt spesialfelt, og har opparbeidet seg et høyt kunnskapsnivå og omfattende erfaring med prosjekter både i den offentlige sektor og i næringslivet.

Firmaet fokuserer på prosjekter som privatboliger, inkludert leiligheter og villaer, butikkbygg og byutvikling, og håndterer både store og små oppgaver. Det har bærekraftig utvikling som hovedmål i alle sine prosjekter. Dette er et arkitektfirma i allround-klassen, som arbeider med byplanleggere, storbedrifter, investeringsfond, entreprenører, kommunale myndigheter og privatpersoner, fra den innledende gjennomførbarhetsstudien og hele veien frem til avsluttende overdragelse.

Appel Architcten Office

Appel Architecten

Behovet for en bedre løsning for kjøretøyanalyse

Appel oppsøkte Transoft fordi firmaet var engasjert i et prosjekt om å bygge et nytt supermarked. I forbindelse med dette skulle firmaet utforme et losseområde der vare- og lastebiler kunne rygge inn og ryggeparkere inne i bygningen. Derfor var det svært viktig å kunne utføre en nøyaktig analyse av arealbehovet ved dreiemanøvre. Uten slik analyse ville firmaet ikke være i stand til å avgjøre om planene forutså tilstrekkelig plass for trygg manøvrering av vare- og lastebiler.

Men grunnet de spesifikke kravene i prosjektet og behovet for å gjøre laste- og losserommets dører så små som mulig, fant Appel at de eksisterende planleggingsverktøyene for simulering av kjøretøybevegelser ikke var på høyde med situasjonen.

“Det er viktig å vite nøyaktig hvor mye plass et kjøretøy trenger. Jo mindre område som avsettes til varebilene, desto mer plass er det igjen for andre funksjoner som f.eks. selve supermarkedet,” forklarer Tijmen Versluis, direktør i Appel Architecten. “Normalt bruker vi generelle kjørekurver, men her var situasjonen for spesifikk, og vi ville redusere størrelsen på døren til losserommet så mye som mulig.”

Tijmen og hans team var allerede fortrolige med Transofts AutoTURN-programvare, men da firmaet bruker Vectorworks, til sine CAD-designer, var ikke dette en nyttig løsning. Da de kontaktet Transoft, kunne vi vise dem AutoTURN Online, som hadde alle funksjoner de trengte for å utføre prosjektet.

Levere funksjonene Appel trenger

AutoTURN Online tilbyr firmaer som Appel en skybasert, brukervennlig løsning som gjør det mulig for veiplanleggere og arkitekter å utføre nøyaktig analyse av kjøretøyenes arealbehov med bare noen enkle skritt. Brukerne har ingenting å installere: Den nettleserbaserte løsningen gjør at de kan importere bilde- eller tegningsfiler, velge et spesielt kjøretøy for å evaluere et scenario, f.eks. navigering i en rundkjøring eller innrygging på en trang parkeringsplass, og simulere kjøretøyets bevegelser. Deretter kan resultatene enkelt eksporteres tilbake til brukernes plattform, uansett hvilket program eller operativsystem de arbeider med.

Tijmen forklarer at en av hovedfordelene med programvaren AutoTURN Online for firmaer som hans er at den er så enkel og brukervennlig. Det er dette som gjør den spesielt verdifull for hans firma, samtidig som den tilbyr kraftig arealbehovanalyse med et omfattende kjøretøybibliotek.

“Mitt første inntrykk av programvaren var at vi endelig fikk et program som var lett å bruke. Du trenger ikke være spesialist for å oppnå resultatene du trenger,” sier Tijmen. “Alt jeg trenger å gjøre, er å importere tegningen min, velge kjøretøyet jeg vil simulere og så ganske enkelt kjøre. Når jeg er ferdig, er det lett å eksportere kjørebanens og kjøretøyets spesifikasjoner. Det er flott at det finnes noe så intuitivt som dette.”

AutoTURN Online løsning for sporingsanalyse

En annen sak passet svært godt for Appel: Programvaren er basert på abonnement, og firmaet trengte derfor ikke å binde seg til en årlig lisens for å dra nytte av programvarens funksjoner. For mindre selskaper som Appel, som ikke er spesialisert innen transport og kanskje bare trenger en slik løsning på et bestemt tidspunkt, er det spesielt fordelaktig å hente opp programvaren slik den er, bare når det trengs.

Tijmen bemerker at de fleste eksisterende programvarealternativene for denne typen analyse er beregnet på profesjonelle veiplanleggingsfirmaer og derfor er så komplekse og dyre at det kan by på problemer for arkitektfirmaer som Appel, som ikke arbeider daglig med dette. Det er derfor svært positivt å oppdage et produkt som AutoTURN Online, som står alene på markedet når det gjelder disponibilitet.

“Vi er svært glad for at AutoTURN Online tilbyr mindre spesialiserte brukere som oss intelligensen fra reell veiplanlegging,” fortsetter Tijmen. Han tilføyer at AutoTURN Online gir Appel og deres kunder økt verdi takket være programmets brukervennlighet og fleksibilitet.

Tijmen avslutter: “Med dette blir designarbeidet mer effektivt og gir høyere inntekter. Vi kan derfor sterkt anbefale AutoTURN Online til våre arkitektkolleger.”