Med AutoTURN Online kan du foretage drejemanøvrer med køretøjer i din browser uden brug af et CAD-program

21-09-2018

Denne artikel er om vores cloud-baserede produkt AutoTURN online. Hvis du er i vores CAD-baserede løsning til kørekurver, så venligst klik her eller kontakt vores lokale forhandler Trimble Solutions Aarhus.

Drejebaneanalyser for køretøjer er en væsentlig evaluering, der anvendes inden for arkitektur, anlægsarbejde og byggebranchen. En sådan analyse giver konstruktører mulighed for at simulere og visualisere alle scenarier, der involverer køretøjers adgang og cirkulation for derved at minimere operationel ineffektivitet eller dyre rekonstruktioner af geometrisk eller infrastrukturelt design.

Men det kan af mange grunde være udfordrende at finde et værktøj til at udføre denne analyse. For eksempel har konstruktører indtil nu været tvunget til at vælge mellem et begrænset antal CAD-platforme for at kunne benytte denne funktionalitet. Hvis deres foretrukne platform ikke understøttes af AutoTURN, kunne det betyde merudgifter for konstruktørerne at skulle købe en understøttet platform først. Desuden kan det være et problem, når flere hold skal samarbejde, og de personer, der skal gennemgå et konstruktionsforslag, ikke er i stand til hurtigt at vurdere scenariet, fordi de er begrænset til at skulle arbejde i et bestemt CAD-miljø. Endvidere skal analyseresultaterne være pålidelige. Ikke alle drejebaneanalyseværktøjer på markedet har en intuitiv brugerflade med resultater af høj kvalitet, som brugerne kan have tillid til, og som er understøttet af pilotforsøg og løbende forskning.

I dag findes der en løsning. Transoft’s AutoTURN Online er en ny tilføjelse til AutoTURN-produktfamilien og kræver ikke et CAD-program for at kunne anvendes. Da det er cloudbaseret, skal der ikke installeres nogen filer, programmet er tilgængeligt når som helst og hvor som helst via en internetbrowser – og det er ikke bundet til en bestemt arbejdsstation. Det er således tilgængeligt for mange konstruktører, uanset deres valg af CAD-platform. Det omfatters SketchUP, Vectorworks, Archicad, Pythagoras, AutoCAD LT og mange andre. Det eneste, konstruktørerne skal gøre, er at eksportere deres arbejde i det universelle “.dxf”-filformat og importere det i AutoTURN Online for at begynde. De kan også importere et luftfoto og analysere det.

 

Når den ønskede basisfil er indlæst, kan konstruktørerne udføre en lang række analyser af køretøjers drejebaner og simulere drejemanøvrer under bakning og fremadkørsel for alle scenarier såsom navigation i rundkørsler, tilkobling af påhængsvogne og parkering på smalle parkeringspladser.

foretage drejemanøvrer med køretøjer

Konstruktørerne kan vælge mellem hundredvis af køretøjer, herunder biler, busser, sættevogne, beredskabs- og entreprenørkøretøjer, og få vist køretøjets drejebane, dækspor og sikkerhedsafstande. Du skal blot tegne abonnement på de køretøjsbibliotekspakker, der er relevante for dit projekt på årlig eller månedlig basis. Det er nemt at tilføje flere køretøjer senere, når der er behov for det til et projekt.

Så snart simuleringen er færdig, kan konstruktørerne eksportere simuleringsresultaterne som .dxf-filer og importere dem på de oprindelige platforme igen, uanset om de arbejder på pc eller Mac. Tegninger, der gemmes i AutoTURN Online, opbevares sikkert.

Du kan afprøve AutoTURN Online på www.autoturnonline.com. Vælg den gratis 7-dages prøveperiode, når du tilmelder dig.