Hur AutoTURN Online hjälper Appel Architecten att förbättra sina detaljhandelsprojekt

24-05-2019

Följande artikel fokuserar på vår molnbaserade lösning AutoTURN Online. Om du är ute efter vår CAD-baserade lösning för körspårsanalys, AutoTURN, vänligen klicka här.

Hur använder Appel Architecten Transoft Solutions AutoTURN Online (molnbaserad lösning för körspårssimulering) för att höja kvaliteten på sina detaljhandelsprojekt?

Appel Architecten är en arkitektfirma med bas i Leiden i Nederländerna. Företaget grundades av Tijmen Versluis och Mark Verdoold, som tillsammans med ett team fristående arkitekter med olika specialiseringar har en bred kunskap och gedigen erfarenhet av många olika slags projekt för både den offentliga och privata sektorn.

Företaget fokuserar på områden så som bostäder, både lägenheter och villor, detaljhandel och stadsplanering och åtar sig såväl stora som små projekt. Man lägger stor vikt vid hållbarhet och är en mångsidig arkitektfirma som samarbetar med byggherrar, företag, investeringsfonder, entreprenörer, kommuner och privatpersoner i allt från förstudiefasen till driftsättning.

Appel Architcten Office

Appel Architecten

Behovet av en bättre lösning för fordonsanalys

Appel kom till Transoft när de var engagerade i ett projekt för att bygga en ny snabbköpsbutik. I samband med detta ville de utforma ett lastområde som skulle göra det möjligt för varubilarna att backa in i byggnaden och parkera med bakändan först. Det var därför nödvändigt att göra en tillförlitlig körspårsanalys av den föreslagna utformningen. Utan en sådan är det omöjligt att avgöra om planerna gav varubilarna tillräckligt med utrymme för att manövrera på ett säkert sätt.

Utifrån de specifika projektkraven och behovet av att göra lastkajens dörrar så små som möjligt insåg Appel dock att deras befintliga planeringsverktyg för simulering av fordonsmanövrer inte klarade uppgiften.

”Det är viktigt att veta exakt hur mycket utrymme ett fordon kräver. Ju mindre utrymme som används för fordonen, desto mer blir kvar för annat, som en snabbköpsbutik”, förklarar Tijmen Versluis, chef för Appel Architecten. ”Vi använder oss normalt av standardkurvor, men här var situationen för speciell och vi ville minimera lastdörrarnas storlek.”

Tijmen och hans team kände redan till Transofts AutoTURN-programvara, men eftersom företaget utförde sin datorstödda konstruktion i Vectorworks, var detta inte någon fungerande lösning. När de kontaktade Transoft presenterades AutoTURN Online, som visade sig ha alla funktioner teamet behövde för att slutföra projektet.

Leverera funktionerna som Appel behöver

AutoTURN Online erbjuder företag som Appel en lättanvänd molnbaserad lösning som både vägplanerare och arkitekter kan använda för att utföra tillförlitliga körspårsanalyser i några få enkla steg. Med den webbaserade lösningen, fri från installation, kan användarna importera en bild- eller ritningsfil, välja fordon och analysera önskat scenario – till exempel rondellkörning eller att backa in i en trång parkeringsficka – samt simulera hur fordonet rör sig. Användarna kan sedan enkelt exportera resultatet tillbaka till sin plattform, oavsett vilket program eller vilket operativsystem de arbetar i.

Tijmen menar att en av de största fördelarna med AutoTURN Online för företag som hans är att det är så enkelt och användarvänligt. Programmet erbjuder kraftfull körspårsanalys och biblioteket innefattar ett stort utbud av fordon, bland annat alla som var relevanta för Appels snabbköpsprojekt, men det var ändå användarvänligheten som upplevdes som särskilt värdefull för företaget.

”Mitt första intryck av programmet var att äntligen finns det ett program som är enkelt att använda. Ett program som inte förutsätter expertkunskaper för att få fram de resultat man behöver”, säger Tijmen ”Allt jag behöver göra är att importera min ritning, välja det fordon jag vill simulera och sedan köra. När jag är klar är det enkelt att exportera körspåret och fordonsspecifikationerna. Det är fantastiskt att hitta något så intuitivt.

lösning för fordonsanalys - Körspårssimulering

En annan sak som uppskattades av Appel var den prenumerationsbaserade modellen som innebar att företaget inte behövde binda sig ett helt år för att kunna utnyttja programmet. För mindre företag som Appel, som inte specialiserar sig på transporter och ganska sällan har behov av ett program av det här slaget, är det en stor fördel att kunna få tillgång till programmet bara för just den tid man verkligen behöver det.

Tijmen påpekar att de flesta program för tillförlitlig körspårsanalys är avsedda för företag som anlägger vägar och därför är för komplicerade och dyra för arkitektfirmor som Appel som inte dagligen arbetar inom detta område. Att ha tillgång till en produkt som AutoTURN Online, som är helt unik på marknaden när det gäller tillgänglighet, är otroligt värdefullt.

”Vi är mycket glada över att AutoTURN Online erbjuder avancerade funktioner för väganläggning för mindre specialiserade användare som oss”, fortsätter Tijmen. Han tillägger att AutoTURN Onlines användarvänlighet och flexibilitet är mycket värdefull för Appel och dess kunder.

”Vi kan planera betydligt mer effektivt och därmed öka intäkterna. Vi kan utan tvekan rekommendera AutoTURN Online till våra arkitektkollegor”, avslutar Tijmen.